Mesto minulý rok hospodárilo s prebytkom 788-tisíc eur

12.04.2013 Liptovský Mikuláš

Výsledkom hospodárenia mesta Liptovský Mikuláš za rok 2012 je prebytok vo výške 1,06 mil. eur. Z tejto sumy môže mesto použiť na investície 788-tisíc eur, čo je zostatok prebytku po započítaní schodku finančných operácií a vyčlenení účelových prostriedkov.
„Peniaze, ktoré sú výsledkom vlaňajšieho obozretného hospodárenia chceme použiť na investície a rozvoj mesta,“ povedal primátor mesta Alexander Slafkovský. „Tieto prostriedky chceme použiť na ďalšiu etapu cyklochodníka na Nábreží, nový plot na cintoríne vo Vrbici či budovanie nových parkovacích plôch na oboch najväčších sídliskách,“ doplnil. Dobudovania sa dočká aj ulica Pavla Straussa v Palúdzke a v pláne sú aj ďalšie investičné akcie mesta.
Skutočné príjmy mesta predstavovali vlani viac ako 20,8 mil. eur. Oproti predošlému roku klesli o necelých 2,2 mil. eur. Výdavky mesta v roku 2012 sa pohybovali na úrovni 19,9 mil. eur. „V porovnaní s rokom 2011 sme dosiahli úsporu asi 2,3 mil. eur,“ hovorí Jana Mikušiaková, vedúca oddelenia ekonomiky v Liptovskom Mikuláši.
Napriek pretrvávajúcej hospodárskej kríze a stúpajúcej nezamestnanosti sa teda vlani mestu darilo hospodáriť v plusových číslach. „Rovnaké vyhliadky má aj tohtoročný rozpočet, pokiaľ sa nič dramatické neudeje, bude naše hospodárenie aj v roku 2013 opäť vyrovnané. Takýto trend hospodárenia je garanciou budúceho úspešného rozvoja mesta,“ uzavrel A. Slafkovský.

Mgr. Slávka Kellová
Útvar komunikácie
a marketingu MsÚ
Liptovský Mikuláš
 

Vyberte región